Öka lönsamhet med Drivabolagen

Ökad lönsamhet i er butik med Drivabolagen – Svar på tveksamheter

I dagens konkurrensutsatta affärsvärld är det viktigt att butiksägare har kunskap om lönsamma och riskfria affärsmodeller. Hos Drivabolagen strävar vi efter att sprida denna kunskap och ge svar på de tveksamheter som ibland uppstår i samtal med butiksägare. I det här inlägget kommer vi att gå igenom några vanliga frågor och missuppfattningar. På så sätt kan vi öka förståelsen för vårt framgångsrika butikskoncept mot en ökad lönsamhet i butik.

Fördelen med att erbjuda ett brett sortiment av liknande produkter

Försäljningen inom specialsortiment är ofta präglad av impulsköp. Kunden har sällan planerat att köpa varan när hen kliver in i butiken. Därför är det viktigt att ha ett brett utbud av olika modeller av varje artikel för att attrahera olika behov och personlighetstyper. Genom att erbjuda ett varierat sortiment kan butiksägare öka försäljningen och tillfredsställa kundernas omedelbara önskemål.

Vi ökar lönsamheten genom att inkludera förmåner i våra priser

Vår marginal kan verka lägre än hos kedjorna, men det beror på att vi inkluderar fler tjänster och förmåner i priset. Utöver produkten täcker priset även kostnader för frakt, arbete i butiken, returtagning av trasiga eller oönskade varor samt utbyte av varor för att hålla hyllan intressant. Genom att optimera försäljningen och öka antalet sålda enheter garanterar vi att butiksägare kan öka sina marginalkronor. Därmed kan de uppnå ökad lönsamhet, istället för att fokusera på en hög marginalprocent.

Effektiv lagerhantering för ökad lönsamhet

Idag arbetar vi aktivt med att följa upp och anpassa sortimentet för varje butik. Vi har nämligen anställt fyra kundansvariga säljare vars huvudsakliga uppgift är att övervaka och anpassa sortimentet efter kundernas behov. Vårt fokus ligger på att maximera butikens lönsamhet genom att minska kapitalbindningen i onödigt lager. Vi strävar efter att ha rätt sortiment och rätt antal artiklar för att möta kundernas efterfrågan och öka försäljningen.

Ta nästa steg för en ökad lönsamhet i din butik med Drivabolagen

Om du vill ta ditt butikskoncept till nästa nivå och öka lönsamheten är Drivabolagen det rätta valet. Vi erbjuder ett beprövat koncept som har visat sig vara lönsamt och riskfritt. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan förbättra er butiks lönsamhet och nå framgång.

Senast uppdaterad: 2023-06-02

Senaste